top of page

Wanneer ga je naar een acupunturist?

Acupunctuur kan ingezet worden bij tal van klachten Waarbij goed wordt gekeken naar de oorsprong van de klachten die zich aan de oppervlakte manifesteren. Twee mensen met een zelfde klacht kunnen een verschillend patroon en een verschillende oorsprong hebben waaruit het ziektebeeld zich heeft ontwikkeld. Dit zijn twee verschillende behandelingen. Door de wortel aan te pakken worden niet alleen acute klachten opgelost, maar wordt het hele lichaam aangezet tot het vinden van de gezonde balans en kan algeheel welzijn en vitaliteit terugkeren.

Wanneer energie niet vrij kan stromen in ons lichaam, kan dat pijn en ongemak veroorzaken. Stroom acupunctuur werkt met de Tan Balance Method, ontwikkeld door Dr.R.Tan. Naalden worden nooit geprikt op de plek waar de pijn zit, maar concentreert zich op de corresponderende, balancerende meridianen. Zo kan het gebeuren dat er bij pijn in de rechtervoet, er geprikt wordt in de linkerhand of dat iemand met rugklachten naaldjes in de elleboog krijgt. Acupunctuur kan bij veel verschillende pijnklachten, zowel acuut als chronisch zeer effectief zijn.

Denk bij ongemak bijvoorbeeld aan: bewegings-beperking, gevoelloosheid, gevoel van zwaarte, tintelingen.

Denk bij pijn bijvoorbeeld aan: zeurende pijn, stekende pijn, brandende pijn.

Voorbeelden van pijnklachten: Hoofdpijn, rugklachten, nekpijn, frozen shoulder, slijmbeursontsteking, carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog, muisarm, buikpijn, menstruatiepijn, neuropathie, kniepijn, heupklachten, etc.
 

Pijn en ongemak

acupunctuur-8.JPG
pijn

De maandelijkse cyclus geeft een schat aan informatie over onze algehele gezondheid. Het behandelen van klachten rondom Vrouw-zijn in al haar levensfasen is een gebied waar acupunctuur veel in te bieden heeft.

De menstruatie hoort vloeiend en regelmatig te verlopen, is dit niet zo dan is er sprake van een disbalans. Pijnklachten/PMS/hevige bloedingen en zware vermoeidheid zijn voorbeelden van klachten die goed behandeld kunnen worden.

Rondom de zwangerschap kan acupunctuur een goede ondersteuning bieden, denk aan misselijkheid, pijnklachten, op gang brengen van de weeën, goede doorstroom van de borstvoeding, fertiliteit, het laten draaien van de baby bij stuitligging, etc. 

De overgang verloopt bij elke vrouw anders. De een heeft geen centje pijn en de ander heeft te maken met vervelende fysieke en emotionele klachten als opvliegers, nachtelijk zweten, slaapstoornissen, vaginale droogheid, stemmingswisselingen, verminderd libido. Deze klachten kunnen langdurig aanhouden en zo de kwaliteit van het leven niet ten goede komen. Ook hierin biedt acupunctuur veel mogelijkheden.

Klachten van de vrouw

vrouw

Spanning of stress ervaren kennen we allemaal en is in bepaalde mate zelfs gezond en goed te gebruiken. Wanneer dit wat langer aanhoudt en je onvoldoende deze spanning herstelt, kun je daar uitgeput van raken en uiteindelijk ook leiden tot overspannenheid of burn-out. De juiste balans vinden in inspanning en ontspanning en luisteren naar de waarschuwingssignalen van je lichaam, is belangrijk om stress te voorkomen. Klachten als prikkelbaarheid, vermoeidheid, spierspanning, hoofdpijn of slapeloosheid kunnen bijvoorbeeld een signaal zijn van stress. Acupunctuur kan in vele situaties, van lichte tot hevige stress, helpen om je stressniveau te verlagen en stress gerelateerde klachten te verminderen. Cliënten geven aan dat ze zich door de acupunctuurbehandelingen rustiger en meer in balans voelen en beter in hun energie komen.

Begin 2020 ben ik een samenwerking begonnen met Marit van Overschot - Zinenzoo. Marit geeft lichaamsgerichte coaching en is gespecialiseerd in Stress en Burn-out gerelateerde klachten. Daarnaast is zij yin yoga docent in Amsterdam Noord en omgeving. Naast cognitieve technieken zijn haptonomie, mindfulness, familie-opstellingen, ademwerk, (zelf)compassie, visuele tools, wandel-coaching en yin yoga mogelijke ingrediënten.

Samen onderzoeken we de situatie die stress veroorzaakt. Wat is er in jouw leven en leefomgeving nodig voor rust en herstel? 

Binnen onze samenwerking is er een steeds afwisselend ritme van acupunctuur gevolgd door lichaamsgerichte therapie. Dit herhaalt zich een aantal maal, afhankelijk van de situatie. In overleg met jou stellen wij een aanpak op maat samen.

Stress en burn-out

spanning
Foto_Marit_CSR%20(1)_edited.jpg
logo_zinenzoo1.png

StroomZin!

klachten op een rij

 • Pijn: Pijn en stijfheid van de spieren, pezen en gewrichten, slijmbeursontsteking, hoofdpijn, muisarm,  rugklachten.

 • Gebrek aan energie, vermoeidheid.

 • Spijsverteringstoornissen, zuurbranden, diarree, constipatie, prikkelbare darm syndroom.

 • Stress , Burn-out.

 • Slaapproblemen: Insomnia, nachtzweten, veel plassen, onrust.

 • Allergieën: Hooikoorts, eczeem, uticaria, gordelroos, jeuk.

 • Klachten van de luchtwegen, kortademigheid, bronchitis, astma.

Bij verschillende fasen van het vrouw-zijn:

 • Menstruatieklachten: Onregelmatige cyclus, PMS, hevige bloedingen, pijn.

 • Overgangsklachten: Opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen.

 • Fertiliteit.

 • Zwangerschapsklachten: Misselijkheid, maagzuur, hoofdpijn, slecht slapen, vermoeidheid.

 • Het op gang brengen van de weeën.

 • Het laten draaien van de baby bij stuitligging.

Klachten op een rij

bottom of page