top of page

Alles mag blijven

stromen 

Stagnatie van bloed en Qi geeft problemen, zoals pijn en ongemak. Voor onze gezondheid is het van belang dat alles blijft stromen.

Wat is Acupunctuur?

Traditionele Chinese geneeskunde stelt dat ons lichaam naast haar fysieke verschijning een wijdvertakt netwerk van energiebanen bezit, de meridianen. In deze energiebanen stroomt de Qi (“tjie”). Qi, vitale levensenergie stroomt door alle levende dingen, in onze omgeving en in ons lichaam. In ons lichaam zorgt het ervoor dat wij kunnen denken, slapen, bewegen, eten, verteren, voortplanten, enzovoort. Er wordt uitgegaan van een dynamische balans tussen yin en yang en een vrije stroom van Qi als basis voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Als dit evenwicht verstoord raakt – hetzij door tekorten, hetzij door blokkades - ontstaan er klachten.

 

Acupunctuur is een behandelmethode die zich al duizenden jaren geleden ontwikkelde in China. Met behulp van zeer dunne naaldjes wordt met acupunctuur invloed uitgeoefend op de stroom van Qi, bloed en de lichaamsvloeistoffen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd om weer in balans te komen. Obstructies in de meridianen kunnen worden opgeheven en het lichaam met al haar organen, weefsels en structuren kan  weer de voeding krijgen die het nodig heeft.

bottom of page