top of page

Behandelingen

De behandeling bestaat uit een vraaggesprek waarin klachten worden besproken, de pols wordt gevoeld en de tong wordt bekeken. Hieruit volgt een behandelplan en een behandeling waarin acupunctuur, maar ook massage, moxa en cupping ingezet kunnen worden. Daarnaast kunnen lifestyle- en voedingsadvies aan bod komen. Aangepaste voeding en regelmatige, passende (yoga-)oefeningen ondersteunen de acupunctuur. Zo kan er samengewerkt worden aan het terugkeren van de gezonde balans.

Moxa

acupunctuur-14.JPG

Moxa-therapie is een behandelmethode waarbij specifiek gekozen punten worden gestimuleerd met een Moxa sigaar, directe moxa op de huid of moxa op de naald. Dit geeft een aangename warmte die tot in de diepte doordringt. Moxa wordt gemaakt van gedroogde en vermalen bijvoetskruid (Artemisia). De behandeling heeft een sterk bewegende, verwarmende en kalmerende werking en wordt door cliënten als heel aangenaam ervaren.

Almeren Arjan & Irene  dpi-43.jpg

Tarieven

Intake en eerste consult           90 min    €90

Vervolgconsult                     60 min    €65

 

Bij de meeste zorgverzekeraars is vergoeding voor een bezoek aan de acupuncturist opgenomen in de aanvullende verzekering. Stroom Acupunctuur is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Behandelingen kunnen hierdoor geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Klik hier voor een actueel overzicht van de vergoedingen per verzekeraar.

Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

Als u de afspraak om de een of andere reden niet door kan gaan, laat het me graag 24 uur van te voren weten. Anders wordt de factuur in rekening gebracht.

 

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met de Koepel Alternatieve Behandelwijzen

 

Prijzen en Vergoeding

Moxa 

acupunctuur-14.JPG
Anker Tarieven
kab logo.png
Zhong logo.png
bottom of page